Sabtu, 11 Ogos 2012

Bonus kakitangan awam 2012

Lusa iaitu 13 Ogos 2012 semua kakitangan kerajaan seramai 1.27 juta orang bakal menerima bonus seperti yg dikhabarkan oleh Dato' Seri Najib, perdana menteri kita. Bonus ini sebanyak setengah bulan gaji pokok ataupun minimum RM500. Selain itu seramai 590,000 pesara kerajaan juga akan menerima Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500. Semua sekali berjumlah RM2 bilion diperuntukkan untuk mereka.

Bagi aku yg kerja private ni tak dapatlah nak merasa duit bonus tu. Tapi, aku ada duit bonus lain. Bukan daripada majikan aku tapi bonus bisnes part time aku sebagai pengedar korset Premium Beautiful. Aku dan wife aku memang tiap-tiap bulan dapat bonus, bukan time nak raya jer.. alhamdulillah.

Credit to Adibah Karimah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...