Selasa, 14 Ogos 2012

Buat simbol dalam Facebook & IM Chat


Cara buat simbol di facebook dan IM Chat
Dah lama aku cari macamana nak buat simbol-simbol kat facebook ni. Kalau taip teks huruf dan nombor je boring jugak. Tambah simbol-simbol macam ni lebih menarik status kat facebook atau IM Chat tu. Actually beribu-ribu simbol yg ada tapi aku share yang popular je lah ye.









☺ ☻ ♥ ♦ ♣ ♠ • ◘ ◙ ♂ ♀ ► ◄ ■ ▲ ▼ ↨ ↑ ↓ → ← ☼ ⌂ ↕ $ ¢ °¼ ½ ¾ © ® ™
  
Alt +1 ☺ Happy Smiley
Alt +2 ☻ Sad Smiley
Alt +3 ♥ Heart
Alt +4 ♦Diamond
Alt +5 ♣ Club
Alt +6 ♠ Spade
Alt +7 • Bullet 1

Alt +8 ◘ Bullet 2
Alt +9 ○ Bullet 3
Alt +10 ◙ Bullet 4
Alt +11 ♂ Simbol Lelaki
Alt +12 ♀ Simbol Wanita
Alt +13 ♪ Quaver
Alt +14 ♫ Joined Quavers
Alt +15 ☼ Funky sun/star
Alt +16 ► Play Forward
Alt +17 ◄ Play Reverse
Alt +18 ↕ Atas & bawah
Alt +23 ↨
Alt +24 ↑ Tanda Atas
Alt +25 ↓ Tanda Bawah
Alt +26 → Tanda Kanan
Alt +27 ← Tanda Kiri
Alt +29 ↔
Alt +30 ▲
Alt +31 ▼
Alt +36 $ Ringgit
Alt +127 ⌂
Alt +155 ¢ Sen
Alt +169 ® Simbol Registered 
Alt +248 ° Tanda Degree 
Alt +254 ■ Stop

Alt +0153 ™ Trademark
Alt +0169 © Copyright
Alt +0188 ¼ Suku
Alt +0189 ½ Setengah
Alt +0190 ¾ Tiga suku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...