Khamis, 22 Ogos 2013

Ayah sekarang sudah boleh berjalan



Ayah sudah boleh berjalan lepas guna Bio Velocity Sleep Mate atau BVSM
Pada Hari Raya Aidilfitri yang lepas, sebelum kami berangkat pulang ke Kuala Lumpur. Saya dan berpakat menghadiahkan alas tilam Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) kepada kedua orang tua kami sebagai hadiah.


Ayah saya, Harun bin Noh berumur hampir 87 tahun (lahir tahun 1926) dan menghidap penyakit lemah jantung dan sakit sendi lutut akibat artritis sejak beberapa tahun lepas. Selain ubat hospital dia sentiasa berusaha mencari penawar alternatif seperti vitamin, minuman herba dan sebagainya.

Namun setiap usaha yang dibuat tidak mendatangkan hasil yang ketara. Penyakitnya semakin teruk dan tahap kesihatan ayah saya terus merosot sehinggalah dia tidak lagi mampu untuk bangun dan berjalan seperti biasa kira-kira setahun yang lepas.

Sejak itu ayah saya bergantung pada kerusi roda untuk bergerak dalam rumah. Dari katil ke tandas, dapur dan ruang tamu naik kerusi roda. Itupun dia menggunakan kekuatan kedua tangannya untuk memanjat kerusi roda. Beliau perlu dipapah setiap kali hendak masuk kereta atau keluar kereta.

Saya hadiahkan alas tilam tu hari Selasa dan balik ke KL malam tu. Saya pesan ayah terus gunakan untuk alas tidur malam tu.

Pagi hari Jumaat, nampak ada 3 missed call drp ayah. Tiba-tiba ayah call lagi, saya jawab. Mula-mula saya agak keliru dengan ayah, dia seolah marah kat saya. Dia tanya bila saya jual BVSM ni, saya cakaplah dah lama tapi barang tu baru je keluar tak sampai setahun. Dia macam terkedu sikit dan cakap kenapa tak bawa balik awal-awal. Saya tanya pula kenapa...

Dengan suara teruja, ayah cakap dia dah boleh berjalan! Subhanallah.. macam tak percaya. Terharu sangat bila ayah cakap macam tu. Baru selepas 3 malam ayah tidur menggunakan lapik tilam Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) beliau boleh bangun sendiri dan boleh bertatih tanpa sebarang sokongan sejauh 20 meter!

Ayah beritahu, dia rasa kaki dan lutut terasa kuat dan stabil. Tenaga pun bertambah, tak semput sangat. Alhamdulillah. Harapan dulu asal ayah tidur lena, bangun lebih segar pun rasa puas tapi Allah beri lebih. Syukur sangat. Tidak sabar rasanya nak balik kampung tengok perkembangan ayah. Sekarang saya sangat teruja untuk berkongsi pengalaman ini kepada semua orang.

Kepada anda semua yang ada ibu bapa sama seperti ayah atau ada masalah kesihatan. Nasihat saya berilah lapik tilam ini kepada mereka. Jasa mereka tidak mungkin dapat dibalas di dunia ini namun usaha kita membantu mereka selagi mereka bernyawa pasti menggembirakan hati mereka.


Bukan mahal pun, harga RM 1288.00 sahaja dan boleh bayar secara ansuran. Sebelum beli boleh dapatkan maklumat lanjut di Premium Beautiful Shop.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...