Sabtu, 21 Disember 2013

Berkelah di Pantai Teluk Kemang


Semasa pulang dari Johor Bahru hari Isnin lepas kami sekeluarga singgah ke Pantai Teluk Kemang, Port Dickson. Mulanya niat nak pergi Pantai Klebang, Melaka tapi timing tak kena sebab masa tu baru tengahari. Kalau Port Dickson kira sedang elok kami sampai dalam pukul 3 lebih, taklah panas terik nak main pantai. 

Rasanya last sekali saya pergi PD masa baru nikah tahun 2006. Masa tu saya bertugas di Hospital Tampin sebelum pindah ke Kedah. Tapi masa tu kami tak mandi pun, datang dating je. Kiranya ni first time kami akan naik 'banana boat' bersama (maknanya saya pernah naik dgn org lain la :D).

Selain permainan air, kat daratan juga ada macam-macam keseronokan seperti menunggang kuda, kereta kuda, sewa tricycle dan pelbagai permainan kanak-kanak selain deretan kedai makan dan kedai souvenir. Sini juga ada kemudahan tandas berbayar, boleh mandi juga.

Berkelah di Pantai Teluk Kemang, Port Dickson

Amik gambar macam couple biasa buat la.

Berkelah di Pantai Teluk Kemang, PD

Baby Amir Khalif yang ngantuk sesangat jadi segar bugar terus bila sampai sini.

Berkelah di Pantai Teluk Kemang, Port Dickson Seremban

Berkelah sambil naik boat  di Pantai Teluk Kemang, Port Dickson

Posing dulu sebelum betul-betul naik, test drive gitu.

Berkelah dgn keluarga di Pantai Teluk Kemang, Port Dickson

Baby ni memang terer mandi pantai, langsung tak takut dengan ombak. Terkial-kial dia nak lepas, nak menyelam dalam air. Agaknya dah biasa mandi kat swimming pool jadi berani.  

Anak nombor dua ni penakut sikit dengan ombak. Kena pegang je, tak berani dia nak main air sendiri walaupun kat gigi ombak. Nak ajak naik banana boat lagilah tak sesuai, taknak cari pasal. Lagipun baru je baca berita pasal kanal-kanak mati lemas lepas jatuhan banana boat. Ceritanya, ayah arwah kanak-kanak yg berusia 2 setengah tahun tu dah pesan pemandu bot tu jangan terbalikkan banana boat tu tapi dibuatnya juga. Masa jatuh tu jaket keselamatan yg dipakai tertanggal pulak. Dah sampai ajal, nak buat macamana kan.

Petang dalam pukul 6 kami selesai. Mandi tukar baju pastu bertolak balik ke KL. Kalau nak tahu, kami sewa khemah RM30, ada meja kecil dan kerusi plastik dan kerusi malas. Naik banana boat RM20 seorang. Lain kali kalau pergi JB mesti singgah sini lagi, sebab memang best! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...