Jumaat, 28 Mac 2014

Pelancong ditanam hidup-hidup di Pantai Cherating


Salam Jumaat! Lama sangat rasanya tak update blog ni. Biasalah sebelum cuti sekolah bermula mesti nak selesaikan semua urusan baru aman dan tenang bila balik bercuti. Cuti sekolah seminggu belum lagi berakhir tapi saya dah masuk kerja sejak dua hari lepas lagi. Kami balik kampung aja jenguk mak ayah dan singgah bermalam di Pantai Cherating semasa pulang ke KL pada hari Isnin lepas.

Sejak dari awal lagi kami bercadang nak bermalam di chalet tapi tak pernah bercuti di Pantai Cherating jadi tak tahu nak stay kat mana. Cari dalam internet tak banyak chalet yang ada, ada pun sudah fullhouse. Akhirnya kami pergi cari satu-satu dan semuanya tak best. Dalam banyak-banyak yang tak best tu adalah yang boleh tahan sikit, iaitu Ranting Chalet ke apa namanya sebab ia betul-betul mengadap laut.

Kalau bukan kerana nak mandi pantai, memang kami akan cari hotel je. Ada breakfast dan lebih selesa berbanding chalet-chalet yang dah agak usang kat sini. Chalet yang kami duduk ni pun bukannya murah, RM160 satu malam memang mahal tak kena dengan keadaannya. Air paip dahlah perlahan lepas tu ada beribu nyamuk duk menunggu dalam tu. Nasib baik beli Ridsect malam tu. 

berkelah di Pantai Cherating
seronok je baby Amir Khalif nak mandi pantai
berkelah di Pantai Cherating Pahang
pemandangan luar balkoni chalet kami duduk
berkelah di Pantai Cherating bersama keluarga
alas perut dulu sebelum mandi pantai
mandi di Pantai Cherating
pemandangan Pantai Cherating di waktu petang
mandi di Pantai Cherating sambil berkelah
 mandi dan berkelah sambil makan aiskrim. Penjual aiskrim bermotosikal lalu tepi pantai je
mandi di Pantai Cherating sambil makan airkrim sedap
baby tak layan aiskrim, syok main air
kanak-kanak suka mandi di Pantai Cherating
 kawasan ni memang sesuai untuk kanak-kanak sebab pantainya landai dan ombak kecil
kamal khairi mandi di Pantai Cherating main pasir
 pasirnya..emm tak boleh compare dengan pasir Gold Coast yang halus dan putih macam gula halus
baby mandi di Pantai Cherating samnil makan pasir
 baby Amir Khalif dan lapar masa ni, makan cekedis dengan tangan penuh dengan pasir!
mandi di Pantai Cherating sambil tanam pasir
 rawatan tradisional sakit belakang? haha cuba je lah tak salah
mandi di Pantai Cherating di waktu petang
senyum nak ambil gambar ni?! Bukti pelancong ditanam hidup-hidup :p
makan malam di Pantai Cherating
makan malam western dengan 'ikan barat' bakar. Gambar lain-lain tak sempat snap sebab bateri handphone dah mati

Itu saja untuk kali ini. Insya-Allah saya akan update lagi dalam masa terdekat ni. Sekarang ni memang sibuk dengan kerja dan projek ATeam, Projek Angsa Emas. Nak tahu projek apa, jom check dengan kami di Instagram #AwesomazingTeam


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...